MMBS Metselwerken is een ervaren specialist als het gaat om metsel- en voegwerk. Wij hebben ervaren metselaars in dienst, materiaalkennis en technieken zijn bij MMBS steeds gekoesterd, zodoende is er geen vakmanschap verloren gegaan. Van functioneel tot esthetisch metselwerk kun u zich verlaten op de expertise en aandacht van MMBS.

MMBS kan vele soorten metselverbanden uitvoeren, van traditioneel tot modern tot een origineel ontwerp vers van de tekentafel. Er is heel veel mogelijk. Wij zijn met onze ervaring en vakmanschap en ons liefde voor het ambacht dé partij om uw wensen te realiseren.

Vanuit het gewone ontstaat het bijzondere

Je zou functioneel metselwerk kunnen onderscheiden van siermetselwerk, maar het is eigenlijk een geheel, het ligt in elkaars verlengde. Vanuit basispatronen, zoals halfsteensverband (‘weven’ op een regelmatige manier), wildverband (‘weven’ op een bewust onregelmatige manier) en blokverband (stenen recht boven op elkaar leggen), worden andere verbanden afgeleid. Zoals bijvoorbeeld ‘klezoor’ of ‘kruisverband’ varianten zijn van het halfsteensverband.

In die varianten ontstaat esthetische verfijning, die toch nog dicht genoeg bij het oorspronkelijke basispatroon staan, om een sterke verbinding te geven. En gecombineerd met een mooie, speciaal geselecteerde of soms speciaal gefabriceerde steen een veredelde en interessante buitenmuur oplevert. Duurzame schoonheid.

Daarnaast heb je creatieve vormen die iets verder afstaan van de oorsprong en die ook niet altijd zonder wapening nog sterk genoeg zijn. Zoals bijvoorbeeld het Braziliaans verband. Gedoseerd toegepast levert dit figuren op. Zie afbeeldingen hieronder van Town Garden in Leidsche Rijn, Utrecht.

metselwerk mmbs town garden utrecht
metselwerk mmbs town garden utrecht Braziliaans verband

Foto 1: uitstekende kaders met daarbinnen Vlaams verband met uitstekende koppen. Foto 2: Braziliaans verband omsloten door wildverband.

Meesterschap en nauwkeurigheid zijn de kernwoorden van MMBS voor een technisch perfecte uitvoering van het metselwerk. U kunt vertrouwen op onze vakmensen, zij geven u deskundig advies en zijn uw aanspreekpunt ten tijde van het project. U bent gegarandeerd van een constante controle op de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden.

Voor de zakelijke markt hebben wij inmiddels voor vele mooie, toonaangevende, nieuwbouwprojecten het metselwerk voor mogen uitvoeren. Hedendaagse architecten hebben het metselen echt weer herontdekt. Er onstaat een ontwerp op de tekentafel en samen met het vakmanschap van MMBS, wordt dat vertaald in een vorm die technisch verantwoord is.

metselwerk metselproef mmbs de groene kaap rotterdam katendrecht
metselwerk metselproef mmbs de groene kaap rotterdam katendrecht

Architect op bezoek in de werkruimte van MMBS in De Meern om de metselproeven voor het project ‘De Groene Kaap’ te inspecteren. Het Rotterdamse project op Katendrecht gaat herfst 2019 van start.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Wij geven u graag advies op maat.

Meer zien? Bekijk onze projecten op het gebied van metselwerken!