Renovatie en gevelrestauratie van drie woonblokken, genaamd AWV blokken, gebouwd in 1920 door architect Jop van Epen. De bouwblokken hebben de status van Rijksmonument, zijn gebouwd in de Amsterdamse school stijl en bevinden zich ten oosten van de Amstelveenseweg in Amsterdam Oud-Zuid. De adressen zijn: Bernard Kochstraat 52-66, 2-46 | Bertelmanplein 25-41, 78-138 | Pieter Lastmankade 150-171, 172-207 | Willaertstraat 35-51, 2-64, 1-31 | Amstelveenseweg 173-213 | Bertelmanstraat 55-73, 76-106.

renovatie gevelrestauratie mmbs awv-blokken amsterdam amstelveenseweg
renovatie gevelrestauratie mmbs awv-blokken amsterdam amstelveenseweg

De monumentale gevel (met brievenbus uit de jaren 80).

In opdracht van Hemubo heeft MMBS de volgende werkzaamheden verricht:
Op het gebied van restauratie, het herstellen van gebreken in de gevel. Bijvoorbeeld scheurherstel van het metselwerk, het reinigen van het metselwerk, vervangen van alle loodaansluitingen, het verwijderen van al het oud ijzer in de gevel en voegwerkherstel in afgebakende delen. Daarnaast het terug brengen van de brievenbussen in de oorspronkelijke staat (die verloren was gegaan door een eerdere renovatie uit de jaren 80 van de vorige eeuw).

De renovatiewerkzaamheden bevinden zich voornamelijk aan de binnenkant van de huizenblokken: loodranden vervangen, vuilmetselwerk standkokers binnen, goten en schoorstenen repareren of vervangen, zadeldaken repareren – dakpannen vernieuwen.

renovatie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel loodrandenrenovatie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel loodrandenrenovatie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel loodrandengevelrestauratie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel brievenbussengevelrestauratie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel brievenbussengevelrestauratie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel brievenbussengevelrestauratie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel loodrandengevelrestauratie awv-blokken mmbs Amsterdam herstel voegwerk invoegen
Toegang naar de binnenruimte.
Herstel loodranden.
Herstel brievenbussen in oorspronkelijke staat.
Voor het invoegen.
Herstel loodranden.
Herstel voegwerk.

Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Stadgenoot
Hoofdaannemer: Hemubo
Renovatie en gevelrestauratie: MMBS Groep
Uitvoering: 2018-19


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *